de Kameleo kalender
Al weer bijna 25 jaar begeleid ik enkele cursussen grafiek bij de KunstKring in Duiven.
Vrijwel direct na het opstarten van deze cursussen ben
ik begonnen met het stimuleren en organiseren van het
maken van een jaarlijks 'groepswerk' door en voor de
deelnemende cursisten...........hierover wat meer onder
de link 'cursistenwerk' op de startpagina.
Voor het cursusseizoen -2009-2010- werd er gekozen voor het maken van een staande bureau-kalender met wissellijstje met 12 door cursisten gemaakte etsjes.
Dit groepswerk werd alom gewaardeerd, wat mij er toe
bracht er in de zomer vakantie nog wat verder mee te knutselen, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de 'Kameleo kalender'.
Kameleo ?
...toen de kalender, een hang-verjaardags-met magnetisch-wissellijstje-en-verwisselbare-achtergrondjeskalender, eenmaal het licht had gezien,was ik zo op dreef (drift?) geraakt, dat ik het nodig vond de kalender ook een 'naam' te geven.
De kameleon-kalender, vanwege de mogelijkheid vrij eenvoudig van 'kleur' te wisselen, lag mij daarbij net een
ietsje te veel voor de hand.
Al direct drong zich de ontleding van het woord -Ka Me Le On-, camel and lion, kameel en leeuw,kameleon op,.......
de KAMELEO-kalender was geboren!
Knutsel,frutsel,knutsel,...en er was een logo: roltong van de kameleon, kop van een kameel en de manen van de
leeuw..........what's in a name....
de kalender
Zoals eerder vermeld is de kameleo-kalender een hang-VERJAARDAGS-kalender, 30 cm hoog en 10,5 cm breed,met twaalf maandbladen met print, 4 wisselbare achtergrondjes in diverse patronen en kleuren 10,5 x 15 cm, een wissellijstje van karton voorzien van magneetjes aan de achterzijde, welke tegen de achterkant van de kalender, drager,tevens voorzien van magneetjes, 'klikken'.
Het lijstje is 9,7 x 9,7 cm groot en voorzien van een hardplastic venster om de afbeeldingen - 8,5 x 8,5 cm - te beschermen tegen stof e.d.
In elke verpakking zijn 3 verschillende wisselbare printjes op 280 grs glossy printpapier toegevoegd.
...verder is de kalender nog uitgerust met een potloodje-met-gum, om snel en accuraat namen op de kalender toe te kunnen voegen,....danwel, in onverhoopt geval, namen te kunnen wissen omwelkeredendanook.
De verpakking betreft een zgn. 'seal-zak', voorzien van 'kraag' met beknopte info........e.e.a. gericht op de presentatie als cadeautje !
afbeeldingen onderdelen
Hier afbeeldingen van de afzonderlijke onderdelen van de kalender en enkele afbeeldingen van verschillende verschijningsvormen van één en de zelfde kalender.
..nog veel leuker is het natuurlijk om eigen printjes of foto's op de kalender te tonen, foto's of prints van hobby, eigen creatieve uitingen, huisdier, oude familiefoto's of wat voor onderwerp dan ook......
Knip of print gewenste afbeelding uit op formaat 8,5 x 8,5 cm,of, in het geval het een foto of bijv. ansichtkaart betreft : ...haal het transparante venster uit het lijstje (omhoog schuiven) en leg deze over uit te knippen of snijden afbeelding....trek een lijntje om de afbeelding met potlood, balpen of dergelijke en snijd of knip deze vervolgens langs de lijntjes uit...........venster en afbeelding samen in het lijstje terugschuiven...klaar !
Eigen afbeeldingen, foto's of prints
..naar boven..
...een leuk cadeau voor een jarige !
Noooit meer een verjaardag vergeten !
Deze leuke kalender voor slechts  € 10 , inclusief verzending, te bestellen via de link op het 'Contact' scherm !!!